Link-uri rapide:
Sere Profesionale
Sere Hobby

Sere de legume, fructe sau flori pentru exploatare sau hobby.

Va punem la dispoziție proiecte personalizate in funcție de cerințele si necesitățile dvs., soluții ideale pentru culturi cu dezvoltare armonioasa, executarea serelor NaTura conform standardelor internaționale, inclusiv pentru acordarea de fonduri europene,  sere adaptate la condițiile meteo din tara noastră, sere cu automatizări de ultima generație, soluții tehnice avantajoase pentru fiecare beneficiar in parte.

Clienții noștri sunt societățile având ca obiect de activitate producerea si comercializarea de legume si fructe, foarte atenți la dotările tehnice pentru creșterea productivității serei, dar si persoane care vor sa consume legume si fructe sănătoase, produse de ei, fără a exista suspiciuni de exces de pesticide sau alte produse chimice, dar prin folosirea automatizărilor fără mari eforturi pentru obținerea produselor ecologice.

Proiectam si montam structura metalica pentru sere si structura metalica pentru sustinere panouri fotovoltaice. Din anul 2013, serviciile oferite de noi sunt certificate ISO 9001:2008, ISO 14001:2004, OHSAS 18001:2007.

srac 9001 srac 14001 srac 18001 iqnet

Lucrarile efectuate de catre SC RUFY ROOF ENGINEERING SRL ne recomanda ca un partener serios al antreprenorilor generali din piata si un furnizor de servicii  si produse de calitate pentru clientii nostri.

Printre lucrarile noastre de referinta enumeram proiectare sere, constructii de sere, montaj, renovare, sere profesionale acoperite cu policarbonat.

Suntem atenti la detalii,  lucram cu pasiune pentru meseria noastra, lucram respectandu-ne pe noi si munca noastra si respectand pe cei cu care lucram, fie ca sunt furnizorii nostrii de materiale, fie ca sunt clientii nostri.

Va multumim pentru increderea acordata!

Sere profesionale

Definitie Sera : “Constructie speciala cu acoperis (si cu pereti) din sticla sau material plastic (policarbonat) pentru adapostirea si cultivarea plantelor care nu suporta frigul.” De ce avem nevoie de Sere: deoarece acestea ajuta plantele sa cresca intr-un mediu controlat. Mediul controlat ofera o temperatura constanta, cantitate de apa si nutrienti necesara culturii, cantitatea lumina, aer/ventilare/umiditate si CO2 optima, iar datorita efectului de sera necesarul de energie consumata pentru incalzire este mult redusa. Tipuri de sere:

  • sere profesionale pentru exploatare: acestea se construiesc pe suprafete importante si sunt cu utilizare intensiva. productia acestora aprovizioneaza pietele agroalimentare locale sau la export;
  • sere hobby: construite pe suprafete mici intre 250-500 m2 utilizate pentru culturi diverse recoltate pentru 2-3 familii;
  • sere Expo-Lux: cu un design aparte, diferit in functie de solicitarile clientului. Se utilizeaza si la magazine specializate pentru vanzare de flori;
  • sere fotovoltaice: se pot incadra in sere de expoatare, hobby sau Expo-Lux, avantajul important fiind producerea energiei alternative ce se poate utiliza local sau distribui in retea (off-grid, on-grid). O sera cu sistem fotovoltaic poate deveni independenta energetic si astfel costurile de exploatare fiind mult reduse;
  • sere uscare: datorita efectului de sera este posibila uscarea accelerata a namolului sau altor materiale/produse care necesita dezhidratare.

Rezistenta serelor: proiectarea serelor se efectueaza dupa Normele in vigoare. Astfel constructia unei sere se poate stabili cu exactitate in functie de zona. In general, garantia unei sere este de 10 ani iar termenul de utilizare a acesteia depaseste 50 de ani. Structura serei impreuna cu materialele de acoperire este conceputa a rezista solicitarilor mediului ambiant cum ar fi zapada, vant si seism.

Solarii

Definitie Solar: “Teren agricol, împrejmuit și acoperit cu folii transparente de polietilenă, pentru cultivarea legumelor și zarzavaturilor timpurii.” Solariile isi gasesc foarte multe intrebuintari, cea mai importanta fiind agricultura si cresterea legumelor si florilor. Investitiile in solarii sunt mult mai reduse fata de sere, diferenta majore de asemenea exista. Principala diferenta este garantia si termenul de exploatare. Solariile acoperite cu folie din polietilena (eventual armata cu fibra de sticla – Patilux) au o rezistenta de 3-5 ani. Rezistenta la zapada este de maxim 90 kg/m2, valoare ce ofera o rezistenta importanta fata de solariile construite pana acum 5 ani. Solariile cu folie din polietilena montata in dublu strat gonflata cu aer permit incalzirea pe timp de iarna. Avantajele majore a solariilor sunt: valoarile mici ale investitiei, rapiditatea constructiei (7 zile la 1 hectar), documentatie si aprobari reduse, demontare simplificata.

Modele Sere Agricole

Sera profesionala

Structura metalica zincată a serelor NaTura este compusă din materiale tratate sa reziste umidității excesive si a condensului din sere. Structurile metalice sunt proiectate si avizate MLPAT, pentru fiecare proiect personalizat sunt calculate încărcările de zăpada, încărcările din vant si cele din seism in functie de zona de constructie.

Structura de inalta rezistenta

Fabricata din profile zincate de tip C, Z si Sigma.

Structura pregatita pentru acoperire cu policarbonat sau sticla

Gusee coama protejate anticoroziv

Suruburile de fixare M20 si M14 sunt de inalta rezistenta din Clasa 8.8 , galvanizate.


PROIECTARE

Proiectul avizat MLPAT faza DTAC (sau PT, DTOE) se realizeaza de catre firma noastra prin proiectanti specializati. Fiecare proiect este personalizat in functie de zona de constructie.

Norme Proiectare: Zonare incarcari la zapada, vant si seism.

Zonare incarcare zapada

Zonare incarcare vant

Zonare seism


Datorita incarcarilor diferite pe zone, prezentate mai sus, avem nevoie de adresa exacta a viitoarei constructii. Astfel este posibil sa calculam cu exactitate costurile de constructie a serei.

Acoperire Sera

Materiale pentru acoperire sere sunt multiple. Principalele materiale utilizate de noi sunt policarbonatul si/sau sticla.

In continuare va prezentam policarbonatul – material foarte rezistent pentru sere:

Policarbonat Celular – cel mai utilizat pentru acoperisuri si pereti sere , in grosime minima de 16 mm.

Pliant Policarbonat Celular: pdf 6,6 Mb

Manual Tehnic Policarbonat Celular: pdf 1,2 Mb

Policarbonat Compact – utilizat pentru sere cu design special. Policarbonatul compact este transparent, similar cu sticla.

Pliant Policarbonat Compact: pdf 426 Kb

Manual Tehnic Policarbonat Compact: pdf 1,3 Mb

Sus

Sere Hobby

Proiectare Sera Hobby

Productie-Livrare-Montaj Structura – Sera Hobby

Montaj Policarbonat 16 mm 

La pereti si acoperis Sera Hobby

Lucrare “La Cheie” Sera Hobby

Sera Hobby se construieste in 14 zile


Gradinile acoperite (solar) ajuta persoanele care iubesc gradinaritul sa prelungeasca cu pana la o luna si jumatate sezonul de recoltare a legumelor proaspete. Daca la sfarsit de septembrie, inceput de octombrie recoltam ultimele legume din gradina in aer liber, deoarece cade prima bruma, temperaturile nocturne incep sa scada de la o zi la alta, in interiorul unei gradini acoperite corect, legumele pot fi recoltate pana la sfarsitul de noiembrie.

Inainte de a va achizitiona o sera hobby, trebuie sa analizati cu obiectivitate care sunt motivele reale pentru care doriti aceasta sera.

Daca doriti sa extindeti cu o luna perioada de recoltare a legumelor, pentru a le consuma proaspete, cheltuielile legate de constructia si intretinerea unei sere hobby nu sunt justificate din punct de vedere financiar. In acest caz, un solar tunel de mici dimensiuni acoperit cu folie este suficient.

Insa, daca doriti sa “gradinariti” pe tot parcusul anului in sera, inclusiv iarna,  gestionand atent, esalonat perioadele de recoltare a legumelor, o sera hobby este alegerea potrivita.

O sera hobby poate fi dotata optional cu irigare automata cu senzori de umiditate, ventilatie automata, trape manuale sau automate, panouri solare, incalzire cu gaz si pompe de caldura.

De ce sa alegeti sera hobby NaTura? Am conceput sera hobby ca o constructie de sine statatoare in curtea dumneavoastra, o constructie durabila, rezistenta, fara costuri de intretinere.

Structura metalica este zincata, deoarece in interiorul serei hobby este un mediu cu umiditate foarte ridicata. Parametri de rezistenta a structurii metalice avizata MLPAT, sunt calculati in functie de zona unde se amplaseaza sera hobby. Optional, rezistenta structurii metalice  a serei hobby este calculata pentru a permite instalarea ulterioara de panouri fotovoltaice pe acoperisul serei.

Acoperisul si peretii de sera hobby sunt din policarbonat celular de minim 16 mm, permite patrunderea luminii solare, insa retine caldura in interior. Sistemul de imbinare al policarbonatului, nu permite pierderile de caldura in exterior.

Iluminatul artificial al serei este adaosul de lumina de care au nevoie plantele pentru a se dezvolta in perioada de iarna, atunci cand intensitatea scazuta a luminii naturale scade ritmul de crestere al plantelor.

Cu ajutorul serei hobby Natura, putem avea legume proaspete recoltate din sera pe parcursul intregului an!

Sere Expozitii cu Design Unic

Sere Expo-Lux

Design unic pentru fiecare constructie in functie de specificatiile clientului. Aceste sere au acoperisul din policarbonat celular de min 16 mm si peretii din geam termopan LOW-E cu tamplarie din aluminiu. Se utilizeaza pentru crestere legume sau flori si pentru expozitii.

Pereti cu ventilare naturala

Ventilarea naturala cu deschidere automata, electrica sau manuala se aplica la pereti.

Design Constructiv

Finisajele Serelor Expo-Lux sunt de cea mai buna calitate, in cazul in care sunt dotate si cu incalzire, acestea se pot construi si cu rol de gradina de iarna, pentru petrecere timp liber.CERERE OFERTA SERE

 Adauga Comentariu