Structuri metalice suport pentru fixare panouri fotovoltaice pe acoperisuri

Acoperisuri cu panouri fotovoltaice

Panouri fotovoltaice fixate pe acoperisuri cu structura metalica din otel zincat sau structura metalica din aluminiu este un segment cu trend ascendent pentru domeniul dotari constructii metalice. Perspectiva de incurajare legislativa a micilor producatorilor de energie din resurse regenerabile care introduc in reteau electrica productia proprie de energie sau din nevoia de a produce energie electrica pentru consumul necesar desfasurarii de activitati economice a avut ca rezultat o crestere semnificativa a interesului pentru acest gen de investitii in producerea de energie electrica cu ajutorul panourilor fotovoltaice.
Lipsa suprafetelor mari de teren in orase, costul ridicat al acestor terenuri sau perspectiva pe termen lung a clientilor a dus la solutia de fixare de panouri fotovoltaice pe acoperisuri de hale industriale, spatii comerciale, pe acoperisuri de service-uri auto, cladiri de birouri sau pe acoperisuri de cladiri cu destinatie rezidentiala.
Indiferent de forma acestor acoperisuri, fie acoperisuri drepte, tip terasa, fie acoperisuri in panta, aplicarea de panouri fotovoltaice, este conditionata de calitatea si starea acestor acoperisuri. Daca este vorba despre acoperisuri existente, aceste acoperisuri trebuie sa fie in stare foarte buna, fara deteriorari vizibile. Interventia asupra acestor acoperisuri pentru reparatii sau inlocuire invelitori acoperisuri, ulterior fixarii de panouri fotovoltaice pe acoperisuri este o situatie de evitat. Totodata, aplicarea de panouri fotovoltaice pe acoperisuri este conditionata de gradul de rezistenta al structurii de rezistenta al acestor acoperisuri, in cazul in care nu este calculat surplusul de incarcare acoperisuri, dat de fixarea de panouri fotovoltaice.
O situatie speciala este aplicarea de panouri fotovoltaice pe acoperisuri cu forma rotunda sau curba. Rufy Roof Engineering livreaza si monteaza acoperisuri cu panouri fotovoltaice integrate in acoperisuri curbe, marca Riverclack – Italia. Aceste acoperisuri cu panouri fotovoltaice integrate in acoperis Riverclack, calitate premium sunt solutia tehnica oferita arhitectilor si proiectatilor, care depaseste bariere si limite fixate de folosirea materialelor de constructii conventionale, in proiectele cu design deosebit si inovator.

Proiectare – amplasare de panouri fotovoltaice pe acoperisuri

Rufy Roof Engineering proiecteaza amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperisuri, calculeaza gradul de inclinare pentru structura metalica cu rol de suport pentru panourile fotovoltaice, ofera variante multiple de amplasare panouri fotovoltaice pentru utilizarea eficienta a suprafetelor de acoperis si folosirea la maxim a luminii solare.

Structura metalica otel inoxidabil sau structura metalica aluminiu, suport pentru panouri fotovoltaice. Panouri fotovoltaice – livrare

Rufy Roof Engineering ofera pentru fixarea de panouri fotovoltaice pe acoperis, Structura Metalica din otel zincat sau structura metalica din aluminiu, marca Alusistemi sau structura metalica din aluminiu, marca K2 – Germania, Accesorii fixare de structura metalica a acestor panouri fotovoltaice, cum ar fi suruburile galvanizate pentru prindere structura metalica de invelitoarea acestor acoperisuri, clipsurile de prindere panouri fotovoltaice de sinele de structura metalica. Echipa Rufy Roof Engineering ofera consultanta si suport tehnic in achizitionarea de Panouri Fotovoltaice pentru acoperisuri, cu diverse dimensiuni si eficienta energetica, insotite de certificate de garantie si calitate direct de la producatori sau livreaza panouri fotovoltaice pentru acoperisuri din stoc.

Instalare panouri fotovoltaice si fixare pe acoperisuri de structura metalica suport pentru sustinere panouri fotovoltaice.

Rufy Roof Engineering monteaza structura metalica din otel zincat sau structura metalica din aluminiu, fixata in acoperisuri cu rol de suport pentru panouri fotovoltaice si executa fixarea de panouri fotovoltaice pe structura metalica suport. Garantia montajului este data de profesionalismul si experienta echipelor Rufy Roof Engineering, dar si de respectarea cu strictete a normelor de calitate in alegerea materialelor si atentia la detaliile de executie.

Structura metalica din aluminiu sau otel zincat, pentru panouri fotovoltaice fixate pe acoperisuri inclinate sau in panta, fixare pe tabla de acoperis.
Structura metalica aluminiu pentru panouri fotovoltaice, marca K2, fixate pe acoperisuri plate. Fixare mecanica pe suport de metal sau beton.
Structura metalica aluminiu suport panouri fotovoltaice pe acoperis plat fixate cu placi beton. Inclinarea panouri fotovoltaice este intre 20 – 35 grade.

Structura metalica din profile zincate sau aluminiu, pentru panouri fotovoltaice sau panouri solare montate pe acoperisuri prevazute cu luminatoare.
Structura metalica suport panouri fotovoltaice cu montaj pe acoperisuri plate, fixate cu placi beton.
Inclinarea panouri fotovoltaice este intre 10 – 15 grade.
Structura metalica din aluminiu pentru panouri fotovoltaice fixate in lateralul cladirilor, asa numitele Parasolare Fotovoltaice, cu dublu rol.

 

Variante structuri metalice din otel zincat sau aluminiu, suport panouri fotovoltaice – pentru acoperisuri inclinate.

Acoperis inclinat – simulare amplasare

Panouri fotovoltaice montaj in portret.
Baza acoperis: tabla cutata, panouri termoizolante (sandwich), tigla metalica, tigla beton sau olane.

Acoperis inclinat – randare CAD

Panouri fotovoltaice montaj pe orizontal.
Baza acoperis: tabla cutata, panouri termoizolante (sandwich), tigla metalica, tigla beton sau olane.

Acoperis cu panta redusa

Panouri fotovoltaice – montaj pe structura metalica reglabila in functie de inclinarea necesara.
Baza acoperis: tabla cutata, panouri sandwich, tigla metalica.


Structura metalica suport panouri fotovoltaice realizata:

Acoperis fotovoltaic inclinat

Panouri fotovoltaice – montaj pe acoperis hala industriala, in Fagaras, Brasov, Romania.
Baza acoperis: panouri sandwich. La aceasta lucrare, amplasarea de panouri fotovoltaice cu montaj tip portret.

Acoperis fotovoltaic plat

Panouri fotovoltaice – montaj pe acoperis de cladire rezidentiala, in Ilfov, Romania. Baza acoperis: beton armat cu sapa egalizare hidroizolat(izolat termic). Amplasarea de panouri fotovoltaice – montare tip portret.

Acoperis fotovoltaic cu panta redusa

Panouri fotovoltaice fixate pe acoperis de hala industriala – montaj pe structura metalica reglabila din aluminiu, in localitatea Fagaras, Brasov, Romania.
Baza acoperis: panouri termoizolant (sandwich).


ISO 9001 – Lloyd’S Register

 

 

Panouri fotovoltaice pe acoperisuri sunt montate pe structura metalica fabricata din aluminiu aliaj 6060, otel inoxidabil, otel zincat sau Magnelis.
Structura metalica aluminiu, otel zincat sau Magnelis, pentru fixare panouri fotovoltaice pe acoperisuri este livrata impreuna cu Proiectul Tehnic de rezistenta structura metalica, faza D.T.A.C., avizat M.L.P.A.T., calculele statice pentru suporti testate si in conformitate cu normele prevazute pentru zapada, vant si seism din Romania.

Lucrari efectuate: